Ελονοσία

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ελονοσίας στην Μπανγκόκ και στις αστικές περιοχές.
Το ίδιο ισχύει και στα δημοφιλέστερα  τουριστικά θέρετρα  όπως  τα νησιά Phuket, koh Samui, Phi Phi , Koh Samet  αλλά και  το Krabi,  Chiang Mai , Pattaya  κ.α.

Ο κίνδυνος ελονοσίας είναι υπαρκτός αλλά  μικρός  στα Βορειο-ανατολικά νησιά  Koh Chang , Koh Mak και koh Koot , εξαιτίας του ότι βρίσκονται κοντά στην Καμπότζη .
Υπάρχει επίσης πολύ μικρός κίνδυνος,  γύρω από τον ποταμό Κβάϊ 
Για όσους  ταξιδεύουν στην περιοχή του ποταμού ΚβάΪ και στα παραπάνω νησιά , καλό θα ήταν να παίρνονται μέτρα για την προστασία από τα τσιμπήματα των κουνουπιών από το σούρουπο μέχρι την αυγή και δεν υπάρχει ανάγκη να ληφθούν χάπια κατά της ελονοσίας . Ένα απωθητικό κουνουπιών και κουνουπιέρα για το βραδινό ύπνο είναι συνήθως αρκετά.

Ωστόσο: Πρόσθετα μέτρα κατά της ελονοσίας* είναι αναγκαία για τους ταξιδιώτες που διαμένουν σε πρωτόγονες συνθήκες στα ανατολικά νησιά που αναφέρουμε ποιό πάνω (Koh Chang , Koh Mak και koh Koot), η ταξιδιώτες που παίρνουν μέρος σε οργανωμένες πεζοπορίες από Chiang Mai και Chiang Rai και διαμένουν με τις τοπικές  ορεινές φυλές,  για 1 ή περισσότερες νύχτες.


Μπορεί να υπάρχει  επίσης  κίνδυνος ελονοσίας  κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους σε διάφορες αγροτικές , δασικές εκτάσεις στις παραμεθόριες επαρχίες, όπως  οι περιοχές  στα βόρεια σύνορα με τη Βιρμανία ( αρχής γενομένης από την επαρχία Tak ) και τα σύνορα με την Καμπότζη ( επαρχία Trat ).

Πηγή: Διεθνής Οργανισμός Υγείας